Moje místa 0
Městská věž při kostele sv. Martina vznikla jako součást městského opevnění. Původně stála zcela odděleně od kostela sv. Martina, ke spojení obou staveb došlo až v roce 1716. Generální oprava věže proběhla v letech 1996-97.
Městská věž

městská věž

Graficke pismenko Městská věž při kostele sv. Martina vznikla původně jako součást městského opevnění. První písemné zmínky o věži se dochovaly z počátku 15. století, kdy byla věž dostavěna po dnešní ochoz. Původně stála zcela odděleně od kostela sv. Martina, ke spojení obou staveb došlo až v roce 1716. Generální oprava věže proběhla v letech 1996-97.
Celková výška věže od terénu po vrcholek kříže je 75 m. Ochoz se nachází ve výšce 35 m, kříž nad makovicí je 4 m vysoký. Rozměry věžních hodin (průměr ciferníku 5,5 m, výška číslic 60 cm) se prý řadí na první místo na evropském kontinentě.