Moje místa 0
Přírodní památka rozkládající se na 46ha, vyhlášená r. 1989 a prehistorické hradiště (200x90m) na vrcholu (628m n.m.) kopce Hradec, tvořícího součást Brdské vrchoviny. Až 12m široké a 5m vysoké valy, mimo vegetační období výhled směr Dobříš.
Vrcholová partie hradiště
Graficke pismenko Hradec tvoří jeden z mnohých vrcholů Brdské vrchoviny a jak již jeho název napovídá, není jen jedním z mnoha. Skutečně se v jeho nejvyšších partiích (podlouhlým a poněkud zploštělým tvarem ke stavbě opevnění přímo vyzívající) rozkládá kdysi pečlivě hrazený prehistorický prostor s dodnes na 12m širokými a 5m vysokými kamennými valy. Celková plocha hradiště je rozprostřena na ploše 200 x 90m, přičemž ve vrcholové části je další výrazná vyvýšenina o průměru necelých 30m. Kromě dvojice mohylek a poněkud bezprizorně působícího ležícího kříže vás vrcholek obdaří také zajímavým výhledem směrem na Dobříš (6 km severozápadně, ovšem mimo vegetační ...