Hřbitov byl založen krátce po návratu Židů do Příbrami, v roce 1879. Má rozlohu 3283 m2 a dochovalo se na něm asi 150 náhrobků moderního typu. V horní části hřbitova je zrekonstruovaná obřadní síň. Hřbitov je nepřístupný.
hřbitov a obřadní síň
© Milan Caha 08/2009
Hřbitov je asi půl kilometru severozápadně od náměstí, leží u silnice nedaleko křižovatky silnice č. 18 a okresní silnice vedoucí na Občov a dále na Pičín. U hřbitova lze snadno zaparkovat. Hřbitov je ve správě společnosti Matana, je uzavřený a udržovaný. Kontakt na správce je uveden na bráně.
29.8. 2009

historie

Židovské osídlení Příbrami je připomínáno již ve 13. století. V 16. století byli Židé z města vypovězeni a vrátit se mohli až v polovině 19. století. Hřbitov byl založen krátce poté, v roce 1879. Má rozlohu 3283 m2 a dochovalo se na něm asi 150 náhrobků moderního typu. V horní části hřbitova je zrekonstruovaná obřadní síň. Hřbitov je obehnán zdí, brána je při silnici v dolní části.
    Milan Caha (zdroj: Blanka Rozkošná, Pavel Jakubec: Židovské památky Čech, Era 2004), 29.8. 2009
    Středočeský kraj,  Příbram  (PB), Příbram