Rozhledna (28,8 m, 402 m n. m.). Na jejím místě byla postavena dřevěná rozhledna již r. 1934 Klubem českých turistů. Po 2. světové válce byla ve špatném stavu a v l. 1951–1952 byla rozebrána. R. 2003 byla občanským sdružením „Rozhled na Tišnov“ postavena na původní podezdívce rozhledna nová.
Rozhledna Klucanina - foto ze slavnostního otevření 11.10.2003
2003 ©Martin KLIMÁNEK

Rozhledna Klucanina

Graficke pismenko Pod heslem "Květnice hora, Besének voda, dražší než celá Morava" rozvíjel odbor KČT (Klub českých turistů) v Tišnově za plné podpory Městské rady v Tišnově a starosty Aloise Řezáče v třicátých letech cestovní ruch v Tišnově. Tišnov byl prezentován jako klimatické místo na Českomoravské vysočině. Nedílnou součástí aktivit bylo budování vyhlídkových bodů zejména na Klucanině v návaznosti na výstavní Riegrovu třídu a Sanatorium Dr. Kuthana. Tak vznikla v březovém háji nad sanatoriem "Lávka starosty Řezáče", na vrcholu Klucaniny vyhlídkový bod U Jelena jako oddechové cíle turistických stezek na Klucanině. Na protilehlé Květnici ...

KOMPASS 1:50 000 (Geodézie ČS)

Ukončená edice turistických map KOMPASS, 1:50 000, v roce 2006, Geodézie ČS.