Zámek vzniklý v barokním duchu před rokem 1650 za opata Jana Greifenfelse z Pilsenburka. Byl součásti dvora a sloužil k občasnému pobytu příslušníků velehradského cisterciackého kláštera do jehož majetku Domanín patřil. V roce 1883 jej převzal Katolický spolek arcidiecéze olomoucké. Dnes je sídlem OÚ.
Pohled na zámek od jihu
Graficke pismenko Obec Domanín se poprvé připomíná v roce 1220 jako majetek velehradského cisterciáckého kláštera. Před rokem 1650 nechal opat kláštera Jan Greifenfels z Pilsenburka v obci vybudovat dvůr. Byl to barokní komplex, jehož střed jižního křídla tvořila jednopatrová budova, která sloužila jako sídlo správy dvora a pro občasný pobyt příslušníků kláštera. V roce 1883 Domanín převzal katolický spolek olomoucké arcidiecéze. Tomu náležel dvůr se zámkem až do roku 1948, kdy přešel do majetku obce. Dnes je v něm sídlo OÚ, pošty a spořitelny.
Vlastní zámeček je nevelká jednopatrová budova s vysokou mansardovou střechou a se vstupem do dvora na jižní straně. Ostatní budovy dvora jsou přízemní a jsou sídlem různých firem.
D. Dohňanský, zdroj: F.Musil - Neznámé zámky Moravy a Slezska, 29.6. 2020
    nepatrné zbytky zdí