Panský dům byla barokní budova zbořená roku 1990. S největší pravděpodobností vznikla jako tvrz a centrum malého rodového panství za Jiřího z Jedovnice, syna Voka III. z Holštejna. Po jeho smrti ji roku 1437 získává Jan Tunkl.
Zde stával Panský dům
Graficke pismenko V dolní části náměstí v městysi Jedovnice stával tzv. Panský dům. Podle některých indicií mohl být veden jako obranná tvrz, která tak možná nahradila již zaniklou starší předchůdkyni pánů z Ceblovic, která se lokalizuje do prostoru u kostela. Její zánik se však klade od počátku 15. až do pol. 16. století. Panský dům byl především upravenou barokní stavbou, zbořenou r. 1990. Jeho součástí býval hostinec, kino, pošta, obchody, sodovkárna a byty. Samotný Panský dům byla původně středověká stavba, která byla umístěna v prostoru mezi rybníky Podvorským a Dýmákem. Dle ústní tradice předků měla stavba i obranný val. Je možné, že původně šlo pouze o vodní ...
Ivo Rozehnal - zdroj - http://budkovan.wz.cz/favorite.htm 8/7/2014, 3.7. 2015

KOMPASS 1:50 000 (Geodézie ČS)