Kamenná barokní boží muka z roku 1709. Vysoký čtyřboký podstavec s psaníčkovou bosáží pokračuje sloupem s entazí a čtyřbokou kapličkou. Ta je zdobena mělkými nikami s novodobými biblickými obrázky, koulí a kovovým křížem. Na zadní straně kapličky je čtyřřádkový nečitelný nápis s letopočtem 1709.
boží muka při cestě na Jihlavu
© Milan Caha 09/2011
Graficke pismenko Kamenná barokní boží muka z roku 1709. Na čtvercové základně stojí vysoký čtyřboký podstavec (sokl) s psaníčkovou bosáží. Na soklu stojí sloup s entazí (rozšířením v cca třetině výšky), ukončený čtvercovou deskou (plinthem), na níž je čtyřboká kaplice. Ta je zdobena mělkými nikami s novodobými biblickými obrázky. Zakončená je nízkou stříškou s koulí a kovovým, jednoduchým křížem. Na zadní straně kapličky je čtyřřádkový nečitelný nápis s letopočtem 1709.

křížek, boží muka
     Jihlava  (JI)