Pozdně gotická jednolodní stavba z l. 1470–85, v r. 1721 přestavěna barokně. Raně barokní vybavení zničeno v 50. letech 20. stol. – kostel využíván jako sklad. Gotický křídlový oltář Oplakávání z r. 1498 umístěn v muzeu v Chebu. Několik figurálních i nápisových náhrobníků z konce 16. a ze 17. stol.
Naproti hradu Ostroh stojí pozdně gotický kostel sv. Wolfganga. Přístupný je po lávce přes potok (nevhodné pro lidi se závratí) nebo po silnici. Kolem kostela vede k hradu naučná stezka. O záchranu chátrajícího kostela usiluje občanské sdružení, kostel je příležitostně přístupný (o víkendech v sezoně).
Anna Hladíková, 30.3. 2010
historie

Pozdně gotická stavba z let 1470–1485, v roce 1721 přestavěna barokně. Jedná se o jednolodní stavbu bez věže, s polygonálním presbytářem. Hodnotné raně barokní vybavení bylo v 50. letech 20. století zničeno, protože kostel byl využíván jako sklad. Zachoval se pouze pozdně gotický křídlový oltář Oplakávání z r. 1498, který byl umístěn do muzea v Chebu. V kostele by mělo být několik figurálních i nápisových náhrobníků z konce 16. a ze 17. století.

Anna Hladíková (upraveno redakcí), 30.3. 2010

Karlovarský kraj, Ostroh