Hrady.cz
Památník bitvy, která se v okolí Štoků odehrála 2. - 5. prosince 1805 mezi napoleonskými a rakouskými vojsky. Památník byl postaven v r. 2000.
pomník bitvy u Štoků
Graficke pismenko Památník stojí při silnici č. 38 mezi Štoky a Antonínovým Dolem.
V okolí obce Štoky se 2.–5. prosince 1805 uskutečnily boje mezi zadním vojem napoleonských vojsk – bavorskou divizí I. francouzského armádního sboru maršála Bernadotta, které velel falcký generál Carl Philipp von Wrede a Českým sborem rakouského arcivévody Ferdinanda. Napoleonská vojska zde byla poražena a ztráty na obou stranách jsou uváděny mezi 1600–2000 vojáků. Na bojišti byl roku 2000 postaven památník, připomínající památku padlých obou mocností.