Památkově chráněná návesní kaple z 19. století má neobvyklý kruhový půdorys. Jedná se o zděnou stavbu s hladkou fasádou bez ozdob, v průčelí je pravoúhlý vchod. Interiér je plochostropý. Zastřešena je polygonální jehlancovou střechou, zakončenou makovicí a křížem. Státem chráněna je od roku 1958.
© Milan Caha 03/2019
Malá obec Zbinohy s 90 obyvateli leží na vedlejší silnici severně od Větrného Jeníkova. Železnice i turistické značky její území míjejí.
10.3. 2019
historie

Památkově chráněná návesní kaple z 19. století má neobvyklý kruhový půdorys. Jedná se o zděnou stavbu s hladkou fasádou bez ozdob, v průčelí je pravoúhlý vchod. Interiér kaple je plochostropý. Zastřešena je polygonální jehlancovou střechou, zakončenou makovicí a křížem. Na seznamu státem chráněných památek je od roku 1958.

Vysočina,  Jihlava  (JI), Zbinohy