Rozlehlý čtyřkřídlý barokní zámek z roku 1681 postavený na renesančních základech baronem Maxmiliánem Leopoldem Catelmo. V letech 1760–1945 ve vlastnictví rodu Wallis. V současnosti domov důchodců.
Graficke pismenko Budíškovický zámek vznikl přestavbou původní renesanční tvrze roku 1681. V barokním stylu jej nechal vystavět baron Maxmilián Leopold Catelmo. V 18. století se u zámku rozprostřel zámecký park a obora. Ve století devatenáctém proběhly drobné stavební úpravy. Zámek se dostal roku 1760 do vlastnictví rodu Wallisů, kteří jej drželi až do roku 1945. Zajímavostí může být, že se bývalí majitelé do Budíškovic v roce 1990 podívali. V současnosti zámek funguje jako domov důchodců.
Marek Pouzar, 26.12. 2007

popis

Zámek se nachází v obci Budíškovice u hlavní silnice na Dačice. Jedná se o barokní čtyřkřídlou jednopatrovou stavbu na renesančních základech s tím, že severní křídlo zůstalo renesanční. Projdeme-li pod mohutným kamenným portálem, vstoupíme na čtvercové nádvoří, které je ze všech stran obklopeno arkádami. V přízemí jsou arkády otevřené, v patře pak zasklené. Uprostřed nádvoří je kašna. Na zámek navazuje park, poblíž se nachází zámecká obora s