Zámek nechal jako své šlechtické sídlo vybudovat kolem roku 1834 Johan Max Flick s manželkou Eleonorou, kteří v Cizkrajově rozvíjeli svoji podnikatelskou činnost. Ve 2. polovině 19. století se na zámku střídali různí majitelé, přičemž tím posledním byla rodina Pollů z Vídně. Té byl zámek v r. 1945 konfiskován.
Hlavní jižní průčelí zámku.
Graficke pismenko Obec Cizkrajov se poprvé připomíná v roce 1301, kdy zde měl majetek Hartleb z Cizkrajova pocházející z rodu Ranožířů. Vznik zámku spadá až do 1. poloviny 19. století a souvisí z rozvojem raně kapitalistického podnikání šlechtického rodu Flicků. Stavba tedy nenavazuje stavebně ani historicky na původní cizkrajovskou tvrz, která se nacházela úplně na jiném místě. V roce 1823 prodal zadlužené panství Staré Hobzí její majitel Johan Max Flick Terezii Trautmannsdorfové a spolu s manželkou Eleonorou začal rozvíjet svoji podnikatelskou činnost v obci Dolní Bolíkov, která patřila / a stále patří/ k Cizkrajovu. Pro správu své továrny na výrobu ...
D. Dohňanský, zdroj: F.Musil - Neznámé zámky Moravy a Slezska, 26.6. 2020
    nepatrné zbytky zdí