Moje místa 0
Barokní kostel sv. Petra a Pavla s hřbitovem byl postaven v letech 1721-23, je dílem českého architekta italského původu Jana Blažeje Santiniho.
Graficke pismenko Na barokní kostel sv. Petra a Pavla narazíte na kraji poměrně rozlehlého náměstí v Novém Hrádku. Uprostřed náměstí se nachází také mariánský sloup z r. 1747, kašna z r. 1864 a pomník obětem světových válek. Ke kostelu přináleží hřbitov a kaple sv. Jana Nepomuckého. Nejstarší dochovaný záznam o kostelu v Novém Hrádku pochází z roku 1362, zpráva pojednává o ustanovení faráře ke kostelu v Hrádku, takže vypovídá také o tom, že zde zřejmě již existovala i fara. Nynější kostel vznikl obnovou a přestavbou původního dřevěného kostela v letech 1721-23, jeho autorem je český architekt italského původu Jan Blažej Santini. ...