Moje místa 0
Původní kostel vystavěn okolo roku 1300. Současná podoba kostela byla vytvořena v letech 1723-až 1725.V roce 1761 byla přistavěna kostelní věž. Interiér kostela je z roku 1871 a je v pseudoslohovém stylu.
Celkový pohled na kostel
Graficke pismenko Dymokury jsou vzdálené asi 16 kilometrů od Nymburka. Na vrcholu kopce, kde leží kostel je i blízká hrobka rodu Czernínů a za silnicí i zámek. Dymokury nabízejí mnoho tipů pro výlety do okolí. Kostel je v perfektním technickém stavu, má i novou omítku, je to jeden z mála perfektně udržovaných kostelů na venkově.
Aleš Marek, 21.4. 2006

historie

Kostel je dle dochovaných písemností připomínám poprvé snad v roce 1300. Dnešní podoba je barokní, z roku 1723-1725 a autorství je přisuzováno snad J. Santoninu. Přestavby nechala provést kněžna Marie Antonie Colloredo-Montecuculi. V roce 1761 byla nově postavena kostelní věž. Kostel má půdorys do tvaru osmiúhélníku, proloženým křížem. Presbytář kostela je uzavřen pravoúhle, před západním průčelím hranolová věž. Východní část kostela je

Aleš Marek /Umělecké památky Čech, svazek první. Československá akademie věd, Ústav teorie a dějin umění. V roce 1977 vydala Academia., 21.4. 2006