Zámek byl postaven na místě starší tvrze v 16. stol. V roce 1693 byla augustiánským klášterem přestavěna na barokní čtyřkřídlý zámek sloužící jako letní rezidence. V letech 1953–1965 byl renovován a sloužil jako knihovna a zdravotní středisko. V současnosti je sídlem OÚ Laškov.
Láškov - zámek
© Ivo Rozehnal, 06/2012
Graficke pismenko Zámek v Laškově stojí uprostřed obce. Je využíván účelově - je na něm sídlo Obecní úřadu, pošta, kanceláře, obecní byty. Zámecká zahrada slouží jako obecní park.
V zámku není žádná prohlídková trasa.
Ivo Rozehnal, 16.6. 2012

Historie zámku v Laškově
    Tvrz na místě dnešního zámku je doložena k roku 1492. V 16. století ji rod ze Švábenic a Kokorští z Kokor upravovali ve slohu pozdní gotiky a renesance (pravé křídlo dnešní stavby). V roce 1693 byla přestavěna olomouckým augustiánským klášterem v barokní čtyřkřídlý zámek sloužící jako letní rezidence. Od roku 1825 patřil rodu Kolářů, za nichž byl v letech 1882 až 1890 přestavěn v pseudoklasicistickém slohu (především fasády). V roce 1887 pobýval

Kolektiv autorů, Hrady a zámky na Moravě, 1987., 26.4. 2005