Hrady.cz
Přírodní památka Hamerská stráň s rozlohou 0,57 ha chrání zakrslé duby zimní a stepní květenu. Vyhlášena v roce 1987.
PP Hamerská stráň
Graficke pismenko Přírodní památka Hamerská stráň byla vyhlášena v roce 1987. Jejím účelem bylo ochránit zdejší zakrslé porosty dubu zimního spolu s teplomilnou květenou. Rozloha rezervace činí 0,57 ha. Jde pouze asi o čtvrtinu území, neboť velká část svažitých luk byla v minulosti zastavěna chatami. Z rostlin se zde vyskytuje např. chrpa chlumní, česnek šerý horský, křivatec rolní, lněnka lnolistá, náprstník velkokvětý či bělolist rolní. Lokalita se nachází jihovýchodně za vsí Hamry (část města Plumlova) nad říčkou Oklukou (Hloučelou), avšak již na katastrálním území Plumlov.
Rozehnal Ivo 07/2016 - podle infotabule v místě, 10.7. 2016