Hrady.cz
Další typizovaná konstrukce se od roku 2004 tyčí nedaleko vrchu Kozinec (608 m) u obce Vidochov. Dosahuje celkové výšky 55 metrů a vyhlídkový ochoz se nachází 33 metrů nad zemí. V roce 2009 byla zpřístupněna veřejnosti.
Rozhledna Kozinec
vyhlídková věž nedaleko Vidochova u Nové Paky
Graficke pismenko Rozhledna se nachází na protáhlém vrchu Kozinec (608 m) asi 1,5 km severozápadně od Vidochova na pomezí Královéhradeckého a Libereckého kraje. Tento 55 metrů vysoký ocelový vysílač, který má ve výšce 33 metrů umístěnou vyhlídkovou plošinu, byl postaven již v roce 2004; přesto dosud nebyl nikdy zpřístupněn turistům. Důvodem byly brzké zkušenosti s vandaly a následná obava přilehlých obcí (stejně jako místních turistických klubů) ji provozovat. Průlom nastal až v roce 2009, kdy se celostátní občanské sdružení Klub přátel rozhleden dohodlo na pronájmu s majitelem vysílače.
Vyjde-li počasí, z rozhledny je vidět na Krkonoše, Orlické hory, Ještědsko-kozákovský hřbet či Zvičinu.
Pavel Gejdoš , 25.6. 2009

turistické

Přístup je možný po zelené značce ze zastávky ČD Nová Paka - město nebo ze stanice Horka u Staré Paky, nejbližší zastávkou je Levínská Olešnice na trati 030 Pardubice - Liberec. Pro automobilisty je nejsnazší zanechat vůz v obci Vidochov při silnici Nová Paka - Trutnov a pokračovat asi 2 km pěšky (cesta se zákazem vjezdu).
    Zdeněk Krajdl , 3.8. 2009