Hrady.cz
Rozhledna se nachází na vrchu Kastel severně od Vrbic na kótě 445. Hlavní konstrukce je dřevěná, doplněná točitým ocelovým schodištěm. Výška rozhledny je 30 m, dvě vyhlídkové plošiny ve výšce 11 a 25 m a na návštěvníka čeká 118 schodů.
Rozhledna Vrbice
Graficke pismenko Jedna z nejnovějších rozhledem v ČR - slavnostně byla otevřena 15.4.2006. Nachází se na kopci Kastel v blízkosti obce Vrbice ve Východních Čechách. Rozhledna je vysoká 30 m, vyhlídkové plošiny jsou v 11 a 25,5 metrech, nahoru vede 118 schodů. Rozhlednu navrhl Ing. Antonín Olšina z Vysokého Mýta, je postavena ze dřeva a oceli.

Zajímavosti z okolí: blízká Vrbice byla oceněna titulem vesnice roku 2005.
Hana Kubíková, 4.5. 2006

turistické

V blízkosti rozhledny vede červená turistická značka a až k rozhledně dojedete i autem přímo z Vrbic.