Nedaleko Rokytnice v Orl. horách v lesích zvaných Suchá, na kopci Na hradě, býval malý hrádek. Ještě v 19. stol. zde byly skromné pozůstatky, které byly zničeny zalesněním lokality. Datace je velmi neurčitá, snad do období kolonizace kraje do přelomu 13. a 14. stol.. Písemné prameny k místu nemáme.
Asi 2 km jižně od Rokytnice v Orlických horách leží vrchol s kótou 539 m n. m. s význačným názvem Na hradě. Právě zde nad soutokem potoků Tepličky a Suché kdysi stával malý hrádek neznámého jména. Dnes se mu říká Suchá podle názvu zdejšího lesa. Písemné zprávy neexistují, pozůstatky sídla jsou již nečitelné. V zalesněném místě lze pouze tušit zbytky hradního příkopu. Podle literatury zde ještě koncem 19. století existovaly nějaké pozůstatky zdiva a sklepů. Vše však bylo zničeno průmyslovým zalesněním celé lokality. K místu se váže zajímavá pověst o rytíři Kunovi, který zde měl sídlit. O Kunovi jako lokátorovi kraje se zmiňují i v písemnosti obce Kunvald roku 1363, který měl pocházet z Horní Lužice. Nemůžeme tak vyloučit nějakou spojitost s místem, neboť Kunvald leží pouhých 1,5 km východním směrem.
Rozehnal Ivo - zdroj - cs.wikipedia.org, 26.8. 2022

O hradě v Suché

Přepis pověsti z cs.wikipedia.org/wiki/Suchá_(hrad): Hrad v Suché patřil sličné sirotě po chudém rytíři Kunovi. Kuno zahynul při loupežném výpadu na mimojdoucí kupce z Rychnova. Dcera jeho, zakládající si na své kráse, zamilovala se v Praze do královského panoše, který jí však pro její chudobu odmítl. Aby získala majetku, štvala Kuna pacholky ze svého hradu na všecky pocestné, hlavně kupce, kteří se stezkou lesem Suchá ubírali a naloupené cenné předměty a peníze ukládala na hradě do kovaných truhel. Loupeže trvaly tak dlouho, dokud prý Karel IV.. na žaloby z okolí hrad nedal zbořiti. Kuna při tom uhořela. Na postrach vozkům, kteří při jízdě špatnou cestou po Suché hověli bohapustému proklínání, zaklela vyšší moc pannu z hradu, aby po smrti bloudila po Suché a obtěžovala vozky tak dlouho, až duši její některý z nich nevšední trpělivostí a kladným slovem z trápení vysvobodí. Dlouho trvalo, než ustrašení vozkové, jimž…  číst dále

Autor neznámý, Pověsti o hradě v Suché popsal Jan Krčmář, řídící učitel a obecní kronikář v Pěčíně ve své publikaci: Obec Pěčín v Orlických horách, 26.8. 2022

Královéhradecký kraj,  Rychnov nad Kněžnou  (RK), Pěčín