Hrady.cz
V letech 1228-1238 založen chrám dominikánského kláštera, dnes kostel sv. Michala. Zde založil markrabě Přemysl v 1. pol. 13. stol. dominikánský klášter. Při obléhání Brna švédskými vojsky zničen. V 17. stol. barokně upraven podle J. K. Erny. Dominují mu dvě věže, portál vstupu byl změněn.
Pohled od Velkého Špalíčku
© Roman Řezáč 07/2004
Graficke pismenko Chrám sv. Michala stojí hned vedle Nové radnice na jedné straně a Velkého Špalíčku na straně druhé. Je nepřístupný, ale konají se v něm pravidelné mše, ve všední den od 18:30 a v neděli v 9:00, 10:30 a 18:30.

historie

V letech 1228-1238 byl založen chrám někdejšího dominikánského kláštera, známého dnes jako kostel sv. Michala, Při něm založil markrabě Přemysl v první polovině 13.století řád dominikánů. Chrám byl zničen při obléhání Brna švédskými vojsky. V 17.století proběhla barokní úprava podle Jana Křtitele Erny. Dnes mu dominují dvě věže v čele a portál vstupu byl změněn, dnes směřuje k východu.