Poloplastika Ježíše Krista na kříži se sousoším z roku 1836 jako dar za ukončení epidemie cholery. Na stranách na volutových konzolách sochy P. Marie a sv. Jana Evangelisty, na mohutném podstavci reliéf sv. Františka z Assisi. Pravděpodobně práce sochaře Antona Bernarda Kulzera. R. 2010 restaurováno
Sousoší Kalvárie v Jivové
© Pavel Vítek 01/2014
Graficke pismenko Obec Jívová leží 19 km severovýchodně od Olomouce a 12 km východně od Šternberka. Sousoší Kalvárie se nachází v centru obce asi 30 m severovýchodně od kostela.

popis

Poloplastika Ježíše Krista na kříži se sousoším pochází z roku 1836, kdy bylo postaveno jako dar za ukončení epidemie cholery v obci. Po stranách kříže jsou na volutových konzolách sochy Panny Marie a svatého Jana Evangelisty, kříž stojí na mohutném podstavci s reliéfem sv. Františka z Assisi. Autorem sousoší je pravděpodobně sochař Anton Bernard Kulzer. Sousoší je umístěno v parčíku na návsi nedaleko kostela, roku 2010 bylo restaurováno Mgr. L.

Pavel Vítek-zdroj: Bohumil Samek, Umělecké památky Moravy a Slezska 2, Academia 1999, 2.3. 2014

pomník, památník