pamětní deska Ivana Hlinky

Wiese, Wiesa, Wíza
Pamětní deska na rodném domě hokejového hráče a trenéra Ivana Hlinky (26.1.1950 - 16.8.2004) byla slavnostně odhalena dne 30.8.2013. Mosazná pamětní deska připomíná jednu z největších osobností českého ledního hokeje.
Dům čp. 172 stojí vlevo v Husově ulici ve směrů jízdy do M. Radčic, za obecním úřadem. Pamětní deska na zdi domu je i přes plot dobře patrná.
Prudký Martin, 16.10. 2013

historie

Pamětní deska je na rodném domě hokejové legendy Ivana Hlinky, který se zde 26. ledna 1950 narodil. Na ledovou plochu vyjel I. Hlinka poprvé na místním zamrzlém rybníce Coubalák a hokej hrál od dětství v žákovském týmu, trénoval zde jeho otec Josef. Do nejvyšší soutěže naskočil jako šestnáctiletý 5. prosince 1966 v Pardubicích. V reprezentaci se objevil o dva roky později v únoru 1969 v zápase s Kanadou, kterou československá reprezentace

Prudký Martin podle Kapitoly z dějin litvínovského hokeje - J. Holý, Černá a žlutá - V. Novotný, www.hokej-litvinov.cz, 15.10. 2013

Časová osa

Narození Tomáše Hlinky