Budova starší bílinské radnice sestává ze dvou částí: renesanční z počátku 17. století, přestavěné v polovině 19. století a novorenesanční z let 1881–2. Po stavbě nové radnice zde sídlila škola a okresní úřad, dnes kulturní instituce.
Hlavní (severní) průčelí starší radnice

Starší radnice v Bílině

Nejstarší bílinská radnice stála buď uprostřed náměstí, nebo na místě dnešní nové radnice (viz heslo). Počátkem 17. století si městská správa postavila nové sídlo na rohu náměstí proti arciděkanskému kostelu. Renesanční prvky se dodnes ukrývají ve spodních podlažích domu čp. 1, jehož fasáda je výsledkem přestavby v polovině 19. století.
Jako radnice sloužila do roku 1889, poté zde sídlila škola. Dnes je v přízemí výstavní síň, v patrech základní umělecká škola.
V letech 1881–82 radnici rozšířil nový objekt, postavený ve stylu německé novorenesance. Později zde sídlil okresní úřad. Dnes zde najdeme rovněž základní uměleckou školu a městskou knihovnu.
Ivan Grisa, dle Kibic - Fišera: Historické radnice Čech, Moravy a Slezska, Libri 2009, 18.10. 2009
    Ústecký kraj,  Teplice  (TP), Bílina