Tříkolejný most se zabetonovanými ocelovými nosníky se několik let po svém dokončení 4. 2. 1931 zapsal do historie Čech jako místo krvavého střetu nezaměstnaných (vyprovokovaných senátorem za KSČ) a četnické jednotky, který stál čtyři lidské životy.
Pohled od východu
© Ivan Grisa 01/2011
Příjezd k viaduktu je možný od silnice II/258 (z křižovatky u železničního přejezdu, východně od starého hřbitova u kaple sv. Barbory). Cesta (i pro nemotorisované) vede ulicí Skladištní, přes náměstí Legií, na kterém upoutá ruina kdysi honosné výpravní budovy nádraží, a ulicí Svatopluka Čecha. Z jejího jižního konce (kde lze zaparkovat) je už viadukt vidět. Cesta k němu skýtá nebezpečí především ve formě četných psích exkrementů.

Duchcovský viadukt
    Původní zřejmě klenutý most, kterým tratě Ústí nad Labem - Chomutov a Duchcov - Světec přecházely silnici Duchcov - Ledvice, byl v rámci modernisace duchcovské železniční stanice ve II. polovině 20. let 20. století nahrazen novým tříkolejným objektem, jehož mostovku tvoří zabetonované ocelové nosníky. Několik let po jeho dokončení došlo dne 4. 2. 1931 v blízkosti mostu k tragedii: komunistický senátor Petr

Ústecký kraj,  Teplice  (TP), Duchcov