Zámek postaven r. 1805 hrabětem Josefem Leopoldem Debefem v klasicisním slohu. V roce 1891 se majiteli zámku Karel a Marie Kirchbergerovi, jejichž rodině zámek patřil až do roku 1945.
Pohled na zámek od silnice
© Pavel Vítek 08/2005
Obec Chrámce se nachází 12 km jihovýchodně od Mostu a 10 km jižně od Bíliny a 14 km severně od Loun. Dostupná je autobusem jak z Mostu, tak z Loun a nebo 2 km pěšky z vlakové zastávky Skršín na trati Most - Louny..
V okolí můžeme navštívit lázeňské město Bílinu, kde najdeme i veřejnosti přístupný zámek. Rovněž za návštěvu stojí bývalé královské město Louny s gotickým kostelem a částečně renovovanými hradbami.
14.12. 2005

Chrámce
    Zámek dal postavit v r. 1805 hrabě Josef Leopold Debefv. Budova byla postavena v jednoduchém klasicistním slohu. Po rozsáhlých úpravách v průběhu 19. st. dnes spíš připomíná období secese. Majitelem zámku byl od roku 1948 Jan Maxmilián z Ehrenberku, později hrabě Rudolf Chotek až se v roce 1891 stali majiteli zámku manželé Karel a Marie Kirchbergerovi z Prahy, jejichž rodině zámek patřil do roku 1945. Po r. 1945

Pavel Vítek, 23.8. 2005
    Zámek v Chrámcích dal postavit v r. 1805 hrabě Josef Leopold Debefv. Budova v jednoduchém klasicistním slohu byla jednopatrová, čtvercová a po rozsáhlých úpravách v průběhu 19. století připomíná dnes spíše období secese než dobu, kdy byla stavěna. V r. 1848 byl majitelem statku a zámku Jan Maxmilián z Ehrenberku. V r. 1887 patřil zámek do komplexu statku Bělušice-Chrámce a jeho majitelem byl hrabě Rudolf

Hrady, zámky a tvrze v Čechách na Moravě a ve Slezsku - Severní Čechy, 14.2. 2006
    Ústecký kraj,  Most  (MO), Skršín