Moje místa 0
Pivovar v podhradí Kosti postavil Kryštof z Lobkovic roku 1576. Jeho budovy uzavřely nádvoří, kterým prochází cesta ze Sobotky do Turnova. Přestavba na parostrojní koncem 19. století. V provozu byl do roku 1929, od té doby zázemí hradu. Východní část s komínem zanikla po zastavení provozu.
Východní část bývalého pivovaru, dnes návštěvnický servis hradu

Hradní pivovar pod Kostí

Graficke pismenko Pivovar v podhradí Kosti nechal postavit Kryštof z Lobkovic roku 1576. Jeho budovy uzavřely nádvoří, kterým prochází cesta ze Sobotky do Turnova. Přestavba na parostrojní proběhla koncem 19. století. V provozu byl do roku 1929, od té doby slouží jako zázemí hradu (dnes pokladna, obchod ap.). Východní část s komínem zanikla po zastavení provozu, kdy ji nahradila výletní restaurace, která dnes slouží jako útulna pro návštěvníky hradu.