Renesanční tvrz v severozápadní části vsi, byla postavena Janem Smrčkou z Mnichu po roce 1528 a stojí dodnes. Je využívána jako užitková stavba statku.
Budova tvrze, teď využívaná jako sklady a jídelna
Starší tvrz byla založena kolem roku 1400. První zmínka o majiteli tvrze Mikuláši ze Zvěřince a tím i starší tvrzi, je z roku 1403. Po něm zdědil panství jeho syn. Od konce 15. století získávají panství Smrčkové z Mnichu. V té době už byla pravděpodobně starší tvrz pustá, ačkoliv písemnou zprávu o tom máme až z roku 1528, kde se uvádí jako pustá. V roce 1528 Jan Smrček z Mnichu staví mladší renesanční tvrz. Posledním z tohoto rodu je zmiňován Václav Silvestr, který zde sídlil do roku 1661. Další majitelé byli Voračičtí z Paběnic, kteří ji vlastnili do roku 1727 a po roce 1700 uskutečnili přestavbu interiérů budovy. Od roku 1747 patří panství Schwarzenberkům a tvrz přestává sloužit jako panské sídlo a je využívána jako hospodářská budova. Podobnému účelu slouží dodnes. Poslední stavební úpravy byly provedeny ve 20. století. V přízemí renesanční tvrze je bývalá kuchyně, tabulnice, sklepy. V prvním patře bývaly obytné místnosti s kaplí.
Petr Nožička, čerpáno z Encyklopedie českých tvrzí I., kol. autorů, Argo 1997, 15.2. 2010

půdorys přízemí tvrze