Hřbitov na návrší severovýchodně od obce. První zmínka o něm je z roku 1723, je však nepochybně staršího data. Nejstarší čitelný náhrobek je z roku 1741. Dochováno je 315 náhrobků a masivní kamenná márnice z 19. století.
hřbitov s márnicí
Hřbitov se nachází na návrší severovýchodně od obce. Areál byl v době návštěvy (rok 2007) volně přístupný po polní cestě a byl – zejména díky aktivitě správce pana Bedřicha Novotného – dobře udržován. Vzorně opravena byla v té době i márnice.
Milan Caha, 7.11. 2007
historie

Židé v Radeníně jsou poprvé uváděni roku 1622. V roce 1702 zde žilo 21 Židů starších 10 let. V roce 1723 je v obci uváděno 9 rodin, synagoga a hřbitov. Po roce 1830 byl hřbitov rozšířen a původní dřevěná márnice nahrazena kamennou. Dnešní rozloha hřbitova je 1403 čtverečních metrů. Hřbitov používali Židé z Radenína, Hrobu a Chýnova, a desítky dalších vesnic. Po roce 1900 sloužil i věřícím z Choustníku. Poslední pohřeb zde proběhl 3. února 1938. Brzo po okupaci, na jaře 1939, byl hřbitov poničen. Roku 1962 byl prohlášen kulturní památkou. Na hřbitově je uváděno 315 barokních, klasicistních a neoklasicistních náhrobků, nejstarší z roku 1741. Starší náhrobky jsou zhotoveny z málo odolného železitého pískovce, mladší z žuly, mramoru a umělého kamene. Hřbitov vlastní Židovská obec v Praze, spravuje jej společnost Matana a.s.

Milan Caha (Zdroj: Jiří Fiedler: Židovské památky v Čechách a na Moravě a http://www.radenin.cz)., 7.11. 2007

Jihočeský kraj,  Tábor  (TA), Radenín