Místo po zaniklé tvrzi se nachází na severním okraji Doudleb nad Orlicí u potůčku. Dnes po tvrzi nenajdeme žádné pozůstatky staveb. O samotné tvrzi se písemné prameny přímo nezmiňují. S přídomkem z Hříště se uvádějí ve 14.–15. století tři majitelé.
Lokalita, kde stávala tvrz.
Graficke pismenko Místo, kde stála zaniklá tvrz s dvorem a případně vsí, jak se domnívá prof. Fr. Musil, se nachází na severním okraji Doudleb nad Orlicí u potůčku v místě nazývaném „V říšti“. Tvrz se nacházela vpravo od dnešní zemědělské komunikace, která zde přemosťuje potůček tekoucí k jihu směrem ke Doudlebám. Dnes po tvrzi nenajdeme žádné pozůstatky staveb, místo je změněno v pole. Terénní fragmenty v podobě dosud dochovaných hrází a existence rybníků nasvědčuje, že se jednalo o vodní tvrz. Do konce 19. století se dochoval oválný pahorek, obklopený příkopem. Později byly tyto pozůstatky rozvezeny při úpravách okolních polí. Důkazem podoby této lokality je ...
Jan Švejkar, 2010. Hrady, zámky a tvrze okresu Rychnov nad Kněžnou, Ústí nad Orlicí, 1998, s. 57-58. Encyklopedie českých tvrzí, díl I., Praha 1997, s. 141., 10.12. 2010