Moje místa 0
Původně románský kostel postavený koncem 12. století (dochována věž a loď). Ve 14. století nahradil původní apsidu gotický presbytář, roku 1807 došlo k pozdně barokní přestavbě (okna, tribuna, snížení věže). Po roce 1945 zpustl.
Kostel od jihu
© Ivan Grisa 08/2009
Graficke pismenko Krašov (součást Bezvěrova) leží na silnici III. třídy Bezvěrov (I/20) - silnice II/193 u Nečtin. Kostel najdeme na západním okraji obce. Autobusové spojení je velmi sporadické, ze dvou spojů v pracovních dnech podle jízdních řádů sem jeden zřejmě zajede jen občas...

Kostel svatého Ondřeje v Krašově
    Ve vsi, připomínané roku 1183 jako majetek kladrubského kláštera, vznikl bezprostředně poté komplex dvora se sídlem správce a tribunového kostela. Zatímco sídlo zaniklo (relikty ve formě krakorců nesoucích kdysi spojovací lávku najdeme v koutě lodi a věže), z původního kostela se zachovala západní věž a zdivo lodi, která se na východ i západ otevírá dodnes románskými oblouky. Ve 14. století nahradil původní apsidu gotický presbytář o stejné

Ivan Grisa, dle E. Poche a kol.: Umělecké památky Čech, svazek 2, Academia 1978 a Tomáš Karel - Luděk Krčmář: Panská sídla západních Čech - Plzeňsko, Němec - VEDUTA, 2006, 31.8. 2009