Pozdně renesanční sloup z roku 1617, spojovaný se jménem broumovského opata Wolfganga Selendra. Do roku 1717 stával na náměstí, poté byl přenesen na prostranství před klášterem. Nedávno byl důkladně restaurován.
© Milan Caha 08/2008
Graficke pismenko Pozdně renesanční sloup z roku 1617, spojovaný se jménem broumovského opata Wolfganga Selendra. Ke sloupu se váže smyšlený příběh o zachránění Selendra před rozlícenými protestanty, kterým opat rušil modlitebny. Sloup stával do roku 1717 na náměstí, poté byl nahrazen mariánským sloupem sochaře Jana Brokoffa. Sloup byl přenesen na prostranství před klášterem. Nedávno byl důkladně restaurován.