Původně gotický ze 14. století, barokně přestavěn roku 1765, hranolová věž byla přistavěna roku 1774. Vedle kostela barokní čtvercová márnice.
kostel od jihozápadu
© Milan Caha 10/2008
Původně gotický kostel, poprvé uváděn v roce 1348. V roce 1640 obnoven. Přestavěn v roce 1765, upraven na počátku 20. století.

popis

Jednolodní kostel, ukončený polygonálním presbytářem. Hranolová věž na západě přistavěna při úpravě v roce 1774. Vstupní portál je na západní straně, v jižní stěně lodi je druhý, menší vchod, vedle něj je fragment zazděného gotického portálu. Hlavní oltář je rokokový, s obrazem V. Mánesa z r. 1843.