Rozhledna kombinovaná s telekomunikační věží byla při penzionu Jezerka postavena v letech 2005-6, otevřena v září 2006. Rozhlednu tvoří ocelový tubus ovinutý schodištěm na základně z betonových prefabrikátů.
Graficke pismenko Rozhledna je přístupná po zakoupení vstupenky (10Kč) ve formě pohlednice a zapůjčení klíče v sousedícím penzionu Jizerka. K němu se dostanete od zastávky autobusu (u obecního úřadu) po červené značce, která vede do Jablonce nad Nisou. Je to asi 5 minut chůze. Pro cyklisty je červená značka také dobře sjízdná.
Autem lze dojet až k penzionu Jizerka - podle informačních cedulí z centra obce (od hospody).
Havran, 27.12. 2006

historie

Kombinovaná telekomunikační a vyhlídková rozhledna vystavěná v letech 2005-2006, otevřená v září 2006.
    Havran, 27.12. 2006

popis

Rozhlednu tvoří ocelový tubus ovinutý ocelovým schodištěm. Základna je vystavěná z betonových prefabrikátů a opláštěná kamenným obkladem.

věž
    rozhledna