Malovcové vystavěli raně barokní zámek. Poč.18.st.přestavěn ve stylu vrcholného baroka Kazimírem Ferdinandem z Kupferwaldu a jeho ženou Ludmilou Konstancií. R.1849 vyhořel a přestavěn do dnešní podoby.
Pohled na zámek z náměstí
© Pavel Vítek 03/2006
Graficke pismenko Radnice leží 13 km severně od Rokycan. Leží na silnici II/233 Rakovník – Plzeň. Dostupné jsou buď autobusovou dopravou z Plzně, nebo z Rokycan a také železnicí. Radnice jsou konečná stanice na trati Chrast u Plzně – Radnice.
Zámek je v majetku města Radnice a sloužil v posledních letech jako muzeum. V současné době využíván není.
V okolí můžeme navštívit jednak město Plzeň, z celou řadou významných památek a nebo hezké a romantické údolí řeky Berounky z celou řadou hradů, zámků a zřícenin, jako třeba zámek Kaceřov, zříceniny hradů Libštejn a Krašov a další. Nedaleko najdeme i veřejnosti přístupný zámek ve Zbirohu.

Historie zámku
    Radnice byly původně královským majetkem. Poprvé se připomínají r. 1336, kdy Jan Lucemburský prodal městečko Rožmberkům. Těm patřilo až do r. 1431, kdy je koupil Jan z Kolovrat, ale již r. 1478 je prodal Šternberkům. Po nich se zde vystřídala celá řada majitelů až je v roce 1642 získal Petr Malovec z Chýnova a založil panství Radnické. Malovcové nejprve bydleli v měšťanském domě v radnicích, ale brzy si zde vystavěli raně barokní zámek. Kdy se

Hrady, zámky a tvrze v Čechách, na Moravě a ve Slezsku, Západní Čechy, Nakladatelství Svoboda 1984, 24.3. 2006
    Popis zámku
    Dnešní zámek stojí v jihozápadní části radnického náměstí. Je to jednopatrová obdélná budova s trojosým středním rizalitem a valbovou střechou. Rizalit má zaoblená nároží a uprostřed prostý, segmentem zaklenutý portál, obklopený v omítce bosovanou plochou.