Chátrající ohrožená stavba. Zámek byl postaven za Harrachů v roce 1736 jako novostavba, po roce 1808 v majetku rodu Thurn-Taxisů, kteří jej připojili k loučeňskému panství.
Budova zámku
Graficke pismenko Obec Vlkava leží zhruba 12 kilometrů od exitu z rychlostní silnice R10, směrem z Prahy na Mladou Boleslav. Exitem na Benátky nad Jizerou a pokračováním na Vlkavu a směrem Loučeň se dostaneme až k zámku. Zámek stojí hned na kraji obce, kde jsou nejprve vidět hospodářské budovy a výběh pro koně. Vzhledem k tomu, že celý objekt za socializmu sloužil jako JZD s chovem koní, tak dnešní stav je více než žalostný. Přímo budova zámku sloužila jako bytová jednotka a kancelář zemědělského družstva. Po změně režimu přešel objekt na obec a v celém areálu byla vybudována žampionárna. Dnes je objekt obehnán plotem a je prázdný
Aleš Marek, 27.12. 2005

Popis
    Zámek je tvořen jednopatrovou obdélníkovou budovou, krytou dnes valbovou, původně mansardovou střechou s věžičkou, se středním rizalitem a s bohatými nadokenními římsami. Místnost při severozápadním nároží je zaklenutá valeně, jinak přízemí i patro, které je přístupné po dvojramenném schodišti, jsou plochostropé. Nad vstupním portálem je zachován znak Harrachů.
    Již někdy během 14. stol. stála ve Vlkavě tvrz. Dnes neznáme, kde tvrz stávala, víme jen, že byla obklopena vodním příkopem a nejméně jedno okno obytné budovy bylo opatřeno skleněnými tabulkami zalitými do olova. Za Kašpara Granovského byla po roce 1559 postavena nová tvrz. Podle jiných autorů byl zakladatelem nové renesanční tvrze až jeho zeť Jan Chlivenský z Ryzenska. Podle materiálů v roce 1601 obsahovala podzemní sklep, suché sklepy v

L.P. (Úlovec Jiří, Ohrožené hrady, zámky a tvrze Čech, Libri, 2005, 2. díl, N-Ž), 27.12. 2005

popis

Zámek je v současné době v areálu soukromé firmy a pan majitel je velmi neochotný, co se týká pořizování fotografií zámku. Na dotaz, zda si můžu udělat jednu nebo dvě fotky mě odbyl slovy "NE NECHCI!"
    Vlastislav Mareček , 1.12. 2015