Blok původně manýristických patrových domů na jižní straně Dómského náměstí. Dnešní podoba z přelomu 19. a 20. století, většinou prázdné. V nejvýchodnějším sídlí dómská farnost.
Děkanství a kanovnické domky - tento souvislý blok budov tvoří jižní stranu Dómské náměstí. Byly postaveny na přelomu 17. a 18. stol.
20.2. 2004

Kanovnické domky v Litoměřicích
    Po ustanovení biskupství roku 1657 bylo třeba zajistit tehdy obvyklý standard bydlení pro kanovníky kapituly. Proto byly ve druhé polovině 17. století na jižní straně vznikajícího Dómského náměstí postaveny řadové jednopatrové domy ve stylu doznívajícího manýrismu s výraznými štíty do náměstí i nad svahem k Labi. Jejich poslední podoba je výsledkem novobarokně-secesní úpravy z přelomu 19. a 20. století. Po roce 1945 kapitula prakticky zanikla,

Litoměřice  (LT)
    Litoměřice