Přírodní rezervace Myslivna (místní označení Jägerhaus) se rozkládá na ploše 35,44 ha, v nadm. výšce 160–175 m n. m. Oblast je chráněná od 1.11.1968 z důvodu zachování souvislého komplexu mokřadů, lužních lesů a svahových pramenišť v nivě Malé Ohře a ochrany v oblasti žijících živočichů a rostlin.
přírodní rezervace Myslivna - informační tabule u Kostelce nad Ohří
Do rezervace Myslivna (místní označení Jägerhaus) dojdete z Libochovic po mostě přes řeku Ohři a za mostem vlevo a rovně podél řeky po asi 200 m se cesta zatáčí alejí kaštanů vpravo pod stráň s chatkami, a tam se stáčí vlevo a pokračuje do lesa, kde začíná rezervace. Touto cestou pokračujte dále a dostanete se k budovám bývalé myslivny. Dnes se tam pěstují okrasné kosodřeviny. Tam je možné si odpočinout v příjemném prostředí. Cesta dále pokračuje a za poslední budovou se dělí, jedna odbočka vede vpravo do centra lesa podél stráně, ze které volně pramení a stéká voda do mokřadů, cesta je ovšem dosti zarostlá. A další cesta vede vlevo podél zahradnické školky k obrovským dubům a dále po cestě přes celý les podél mokřadů až na konec rezervace. Dále se dá jít přes Kostelec nad Ohří po staré cestě až do Budyně nad Ohří a nebo vlevo po silnici směrem na Radovesice a před mostem odbočit vlevo na cestu podél Ohře kolem jezu zpět do Libochovic.
František Kinař, 4.5. 2012
historie

Přírodní rezervace Myslivna, místním označením Jägerhaus, se rozkládá na ploše 35,41 ha, v nadmořské výšce 165–175 m n. m. Oblast je chráněná od 1.11.1968 z důvodu zachování souvislého komplexu mokřadů, lužních lesů a svahových pramenišť v nivě Malé Ohře (náhon řeky Ohře, cca 11 km dlouhý) a ochrany živočichů a rostlin, vyskytujících se na tomto území. Rezervace je ze severu ohraničená již zmíněnou Malou Ohří, z jihu hranou terasových štěrků řeky Ohře. Řada rostlinných i živočišných druhů, které se zde vyskytují, patří mezi vzácné nebo ohrožené druhy. Mezi rostlinné, zvlášť chráněné ohrožené druhy patří růžkatec bradavčitý, kapradiník bažinný, ladoňka vídeňská, oměj vlčí či lilie zlatohlávek V této lokalitě byl na našem území (bývalá ČSSR) poprvé objeven druh suchozemského korýše Trichonoscoides Helveticus (známým korýšem je svinka obecná; korýš Trichonoscoides se jí podobá; ale má výrazně světlou barvu). Z dalších živočišných druhů se…  číst dále

mj. čerpáno z publikace Chráněná území ČR I. - Ústecko, nakl. Artedit 1999, 19.8. 2012

Ústecký kraj,  Litoměřice  (LT), Kostelec nad Ohří