Hrady.cz
Mlýn pocházející ze 17. stol., zpočátku patřil městečku Unhošť, v r. 1675 prodán do soukromých rukou. V r. 1869 vyhořel. Provoz mlýna ukončen r. 1920.
Graficke pismenko Suchý (nebo také Bozděchův) mlýn je jeden z řady mlýnů stojící na Černém potoce, který pramení v polích východně od Unhoště a vlévá se do říčky Loděnice u vsi Podkozí. Na mlýn narazíte u křižovatky turistických cest žluté (vedoucí z Nouzova do Unhoště) a modré (z Unhoště podél Černého potoka na jih). Mlýn v současnosti již bez funkčního vodního motoru a mlýnského kola tvoří několik budov stojících kolem mlýnského dvora.
Stanislav Drda, 12.1. 2016

historie

První zmínka o Suchém mlýnu pochází z r. 1675, kdy jej městečko Unhošť prodalo do soukromých rukou. Do té doby byl mlýn v majetku městečka, které jej pronajímalo. Poté není o mlýnu dlouho nic známo. V r. 1869 zde vypukl požár, který kromě obytného stavení zničil celý objekt. Následujícího roku se stal majitelem mlýna rod Bozděchů, po nichž se mlýn začal nazývat. Mezi známé osobnosti z tohoto rodu patřili dramaturg Prozatímního divadla v Praze

Stanislav Drda (zdroj: Veverková, Irena. Za klapotem mlýnů. Kladno: Okresní muzeum, 1994; Unhošťské listy a jiné zdroje), 12.1. 2016