Klášter postaven v letech 1666–71. Přestavba 1739–41, po velkém požáru 1796 jen nejnutnější opravy, definitivní oprava 1908–13 za účasti emauzských beuronských benediktinů. Zrušen 1950, obnoven po roce 1990 jako jesuitský noviciát.
Kostel od severozápadu
© Ivan Grisa 04/2009
Graficke pismenko Klášter stojí na rohu ulic Kutnohorská a Politických vězňů (jihovýchodní část okruhu kolem někdejších hradeb). V okolí zpoplatněné parkování, od vlakového i autobusového nádraží asi 500 m západně.
Ivan Grisa , 20.12. 2008

Kapucínský klášter v Kolíně
    Klášter postaven v letech 1666–71 východně od tehdejších městských hradeb. Přestavba 1739–41, po velkém požáru 1796 kvůli nedostatku prostředků jen nejnutnější opravy, definitivní oprava až 1908–13 za účasti emauzských beuronských benediktinů. Zrušen 1950, obnoven po roce 1990 jako jesuitský noviciát.
    Ivan Grisa, podle informační tabule u vchodu do kostela, 2.4. 2009