Barokní kaple sv. Peregrina na nábřeží Bečvy je součástí lázeňské kolonády lázní Teplice nad Bečvou. Postavena v r. 1775 Karlem z Dietrichštejna.
kaple v zimě
Graficke pismenko Kaple zasvěcená netradičnímu světci, sv. Peregrinu, stojí na nábřeží řeky Bečvy, jako součást lázeňské kolonády lázní Teplice nad Bečvou. Kapli dal v roce 1775 vystavět Karel z Dietrichštejna, jehož znak se nachází v kamenném portálu vstupu.
Barokní kaple na půdoryse čtverce má fasádu bohatě členěnou pilastry ukončenými korintskými hlavicemi, oválnými okny ve štukových řasených špaletách a kamenným vstupním portálem orientovaným k řece Bečvě. Nad průčelím se zvedá trojúhelný štít s motivem „oka božího“. Střechu kaple kryje kupole s drobnou vížkou nad středem kaple.
Stavba kaple s nachází těsně při Sanatoriu Bečva, nedaleko vstupu do světoznámých Zbrašovských aragonitových jeskyní.

sv. Peregrin Laziosi - servitský mnich řádu Služebníků Mariiných (OSM)
    Peregrin Laziosi (1265 - 1345) byl šlechtic, žijící na severu Itálie, ve městě Forli. Když se jednou světec Filip Benizi, generální představený Služebníků Mariiných (Servitů) snažil usmířit ve Fiorli spor místních znepřátelených stran, zápasících o vládu, byl ve své snaze vysmíván a Peregrin ho dokonce udeřil do tváře. Světec nastavil i druhou tvář, zatímco v duchu prosil o odpuštění pro Peregrina a ostatní. Peregrin byl dojat jeho pokorou a