Zaniklá tvrz, která se zmiňuje r. 1321, kdy byla v majetku Vlčka z nedalekého hradu Křídlo. V 2. pol. 14. stol. hrad i tvrz koupil Boček z Kunštátu. R. 1437 se tvrz uvádí už jen jako pusté, holé místo – zanikla tedy dlouho před tímto rokem. Dle archeol. výzkumu byla tvrz dřevěná s kamennými základy.
Celkový pohled na tvrziště od západu
© Roman Řezáč 11/2004
Graficke pismenko Reliéfní zbytky tvrze se nachází asi 200 m severozápadně nad obcí, na okraji náhorní planiny. Dnes je severozápadní část příkopu a valu rozorána v přiléhající pole, přesto je reliéf výrazný a bez vyššího porostu. Podle archeologických výzkumů měla dřevěné provedení na kamenných základech, bylo také nalezeno množství železných předmětů.

historie

Podle archeologických nálezů je určen život na tvrzi ve 14.století. V souvislosti s Dobroticemi se roku 1321 zmiňuje Vlček, jehož rod vystavěl blízký hrad Křídlo. V druhé polovině 14.století se však rod zadlužil a tvrz i s hradem Křídlo kupuje Boček z Kunštátu. V roce 1437 se tvrz uvádí už jen jako místo, kde stála, zpustla tedy o hodně dříve před tímto datem.