Barokní zámek byl přestavěn ze starší tvrze na začátku 18. století, stejně jako zámecký park a kaple Panny Marie. Zámek, který byl roku 1904 téměř zničen požárem, je dnes v majetku obce a je veřejnosti nepřístupný.
© Ivo Rozehnal, 09/2014
Graficke pismenko Ve 14. a 15. století, kdy se po Doloplazech psal vladycký rod, snad ve vsi stávala tvrz. Od roku 1716 držela Doloplazy Johanka Zuzana Stommová, jejíž syn František Josef zde před rokem 1729 postavil barokní zámek s kaplí a parkem. Roku 1881 přešly Doloplazy z majetku Stommů do rodu Ulm-Erbach. Roku 1904 byl zámek téměř zničen požárem. Na jeho místě byl postaven soubor tří samostatných budov. Hlavní budova s tříosým rizalitem v průčelí má válcové arkýřové věžičky v nárožích. Stojí sice přibližně v místě severního křídla původního zámku, ale nejspíše je od základů nová. Východní hospodářská budova je podle mapy z r. 1833 téměř jistě východním ...