Moje místa 0
Dům U apoštolů je poprvé zmiňován v r. 1598. Původně renesanční měšťanský dům s mansardovou střechou, zachovalým podloubím a bohatou reliefní štukovou výzdobou, je zdoben plastickými reliéfy s motivy apoštolů z přelomu 17. a 18. stol., kdy získal současnou podobu.
© Luděk Vláčil 12/2016
Graficke pismenko Město Valašské Meziříčí (lidově Valmez), s množstvím památek, leží v okrese Vsetín ve Zlínském kraji. Na území města se nachází kromě zámku Žerotínů a zámku Kinských mnoho sakrálních staveb i městská památková rezervace s mnoha měšťanskými domy. Jedním z nich je i dům U apoštolů, někdy též U dvanácti apoštolů, na rohu ulic Komenského a Křižkovského, jenž je poprvé zmiňován již v roce 1598. Původně renesanční měšťanský dům s mansardovou střechou, zachovalým podloubím a bohatou reliefní štukovou výzdobou, je zdoben plastickými reliéfy s motivy apoštolů z přelomu 17. a 18. století. Z té doby pochází také ...
Luděk Vláčil - zdroj: http://www.geospy.org, http://pamatkovykatalog.cz/ a další, 29.12. 2016