Barokní poutní komplex byl založen kolem r. 1700 a stavěl se téměř 30 let v místě bývalého gotického kostelíka. Součástí je kostel, klášter, kaple. K místu vede křížová cesta.
© Luděk Pitter 05/2004
Graficke pismenko poutní místo Klokoty se nachází nad městem Tábor (cca 2 km po zelené značce) nad řekou Lužnicí. Dále je možno pokračovat po této značce na Harrachovku a Příběnice, Stádlecký most či až do Dobronic...
16.9. 2002

historie

Při pohledu z Kotnova na severozápad se před námi otevře malebná scenérie řeky Lužnice, jejíž proud se hlubokým zalesněným kaňonem ubírá směrem k Bechyni. Na vršku nad zákrutem řeky se skví impozantní stavba poutního chrámu v Klokotech. Byla založena kolem roku 1700 v místě bývalého gotického kostelíka a za přispění bohatých mecenášů z významných šlechtických rodů i z řad táborských obchodníků budována bezmála třicet let. Samotný kostel jehož

Zdeněk Vybíral, 16.9. 2002

klášter