Empírová kašna z dílny kameníka Filipa Klemta ze Suchého Dolu stojí na místě pivovaru zbořeného r. 1818. Uprostřed pískovcové nádrže čtyřhranný sloup, na jehož vrcholu je váza s květinovými girlandami. Napájena je vodou z nedalekého pramene Julinka.
© Milan Caha 08/2008
Graficke pismenko Kašna byla postavena na místě starého městského pivovaru, zbořeného roku 1818. Kašna v empírovém slohu je dílem kameníka Filipa Klemta ze Suchého Dolu. Uprostřed pískovcové nádrže je čtyřhranný sloup, na jehož vrcholu je váza s květinovými girlandami. Na severní a jižní straně kašny jsou chrliče ve tvaru lvích hlav. Kašna byla opravována roku 1867, pak roku 1983, naposledy roku 1999. Dnes je napájena pomocí čerpadla vodou z nedalekého pramene Julinka.