Moje místa 0
Tvrz v písemných pramenech není zmiňována. Dříve zde stávalo sídlo vladyků Lovčických, zřejmě lovecký hrádek, po jehož zániku byla patrně vystavěna tvrz. R. 1513 se na Lovčicích zmiňují rytíři z Pohnání, Jan, Jiřík a další. R. 1570 Lovčice koupil Jan Skákalík. Dnes je tvrz užívána k bydlení.
pohled od jihovýchodu
Graficke pismenko O tvrzi v Lovčicích se prameny nezmiňují, pouze k roku 1513 je doložena existence dvora. Rozměrná obdélná budova tvrze bez datovatelných detailů je dnes rozdělena na čtyři díly využívané k bydlení. K jejímu opevnění zřejmě patřil úsek silné kamenné zdi na jihovýchodě.
Pavel Zany Komárek, 11.4. 2004

historie

Osada Lovčice byla v majetku vladyk Lovčických. Původní jejich sídlo byl hrádek, založený naproti hradu Zvěřinci. Z malých rozměrů hrádku se domníváme, že to byl hrádek lovčí a že asi proto byla osada pod ním později nazvána Lovčicemi. Když hrádek úplně zanikl, vystavěli si páni Lovčičtí tvrz. Na počátku 15. století se vyskytuje na Lovčicích rod rytířů z Pohnání. První o němž se v dějinách Lovčic činí zmínka, byl Jan z Pohnání. Syn jeho Jiřík,

Antonín Lego:, 23.3. 2005