Kostel ze 3. čtvrtiny 13. století s dochovaným raně gotickým pětibokým presbytářem. Poprvé uváděn roku 1348. V roce 1384 vyhořel. Pozdně goticky přestavěn kolem r. 1500. Fasády a interiér upraveny pseudogoticky v 19. století.
Graficke pismenko Kostel byl založen po polovině 13. století v raně gotickém slohu. Podle dochovaných prvků presbytáře jej lze datovat do období vlády Přemysla Otakara II. Uváděn je v „Knize stvrzovací“ z roku 1348. V roce 1384, kdy je poprvé uváděn jako farní, vyhořel. Pozdně goticky byl přestavěn kolem roku 1500. V 18. století byl opraven a v roce 1888 bylo pseudogoticky upraveno jeho průčelí. V roce 1899 byla zvýšena věž. Kostel byl farní do roku 2004, dnes spadá pod farnost Kostelec nad Černými lesy.

popis

Jednolodní kostel s obdélnou lodí, pětiboce ukončeným presbytářem (jedná se o jedno z nejstarších použití tohoto typu presbytáře na venkovském kostele ve středních Čechách) a s hranolovou věží. Sakristie je na severu lodi, na jihu je přístavek se schodištěm na kůr. V presbytáři se dochovala masivní křížová žebrová klenba s paprsčitým závěrem na mohutné konzoly a pozdně gotický portál vedoucí do sakristie. Zařízení kostela je pseudogotické z let