Původně farní kostel Narození Panny Marie z pol. 13. stol., barokně přestavěn v l. 1712–14, r. 1787 zrušen, 1792 částečně zbořen a přestavěn na hřbitovní kapli. Ve zvonici dva zvony z 15. stol.
© Milan Caha 08/2008
Graficke pismenko Bývalý kostel, dnes hřbitovní kaple, stojí v dolní části hřbitova, v bezprostředním sousedství benediktinského kláštera.Ve hřbitovní zdi je zazděna řada zajímavých náhrobků.
16.8. 2008

historie

Původně farní kostel Narození Panny Marie z druhé poloviny 13. století (první zmínky jsou z let 1395 a 1406). Raně gotickou podobu si udržel do přestavby v letech 1712–1714, kdy jej tehdejší opat benediktýnského kláštera v Broumově Otmar Zinke nechal upravit barokně. Za josefínských reforem byl kostel v roce 1787 zrušen, roku 1792 byl částečně zbořen a zbylý presbytář byl využit jako hřbitovní kaple. Do kaple byla včleněna i původní zvonice,

Milan Caha (zdroj: E. Poche, Umělecké památky Čech, 3 díl, Academia, Praha 1980), 16.8. 2008