Současná barokní radnice s osmibokou věží ve stylu tudorovské gotiky je třetí polickou radnicí. Stavba podle plánů K. I. Dientzenhofera byla dokončena r. 1740.
Radnice v Polici nad Metují
Průčelí radnice
© Pavel Vítek 07/2007
Graficke pismenko Město Police nad Metují leží 20 km severně od Náchoda. Rozkládá se v údolí řeky Metuje vzdálené od města 2 km, mezi Broumovskými stěnami a skalními městy rozkládajícími se u metujských pramenů.
Radnici najdeme v centru města na Masarykově náměstí. V budově sídlí Městský úřad a v přízemních prostorách je umístěno městské Kulturní informační středisko.
V okolí nalezneme turisticky atraktivní místa – Náchod, Hronov, stolovou horu se skalním městem Ostaš, Broumovské stěny, Teplicko-adršpašské skály, Broumov s benediktinským klášterem a nespočet dalších.

historie

Původní polická radnice stála do roku 1617 uprostřed náměstí. Byla opatřena věží se zvonem. Stavba druhé radnice byla dokončena roku 1595. Stála v místech dnešního domu na protilehlé straně náměstí, po pravé straně při výjezdu z náměstí směrem na Náchod. Ta vyhořela v létech 1617, 1673 a 1700. Nynější budova s podloubím byla dokončena roku 1740. Barokní stavba je postavena podle plánů Kiliána Ignáce Dientzenhofera. Cibulovitá věž, která zdobila