Notice: Undefined index: _CIS_TYP in /var/www/hrady/class/class.ciselnik.php on line 72
Otmíče, Otmíče
Hrady.cz
Původně výšinné eneolitické sídliště, pak opevněná osada v mladší době bronzové, na akropoli vybudováno jednodílné hradiště v době halštatské a laténské, znovu využito a rozšířeno ve střední až mladší době hradištní.
hradiště od Praskoles
© Milan Caha 08/2008
Graficke pismenko Na výrazném zalesněném vrchu jménem Otmíčská hora jižně od obce Otmíče leží dvojdílné oválné hradiště opevněné dvěma obloukovitými valy na přístupné východní straně. Původně tu bývalo výšinné eneolitické sídliště, pak opevněná osada v mladší době bronzové, na akropoli vybudováno jednodílné hradiště v době halštatské a laténské, znovu využito a rozšířeno ve střední až mladší době hradištní.

Dobře znatelná je část valu (zejména střední vnitřní val a val v severovýchodní části), na akropoli jsou zřetelné terénní náznaky, které však pravděpodobně nesouvisí s existencí hradiště ale spíše s dobýváním kamene v sousedním lomu.

Území je chráněno jako přírodní památka.